DE STUT BV

DE STUT is een intercultureel GGZ maatschappelijk werk, gezinssysteem en opvoedingshulp voor vluchtelingen, asielzoekers, migranten en nieuwkomers in alle leeftijdscategorieën.
De multiculturele begeleiders van DE STUT zijn professionele ervaringsdeskundigen die verschillende talen spreken zoals: Turks, Farsi, Dari, Koerdisch, Somalisch, Arabisch (Syrisch en Irakees) en Eritrees.

Sinds mei 2018 zijn zij door verschillende gemeenten gecontracteerd voor de ambulante hulpverlening voor Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) en jeugdhulp. Voorbeelden van deze gemeenten zijn: regio Amersfoort, regio Noord Veluwe en Zeewolde, Zorgregio Middel IJsel Oost Veluwe en Nijkerk.

DE STUT richt zich op de diversiteit in de Nederlandse samenleving. De doelgroep bestaat uit mensen met een kwetsbare positie in de samenleving die als gevolg van functiebeperkingen, psychosociale problemen, eenzaamheid, traumatische ervaringen of in verband met hun vluchtgeschiedenis aangepaste en cultuurgebonden begeleiding nodig hebben. Zij slaan de brug tussen cliënten en behandelaren en/of andere hulpverlenende disciplines. De begeleiding is gericht op behoud, bevorderen en herstel van vaardigheden of compenseren van leren van nieuwe vaardigheden en versterken van zelfredzaamheid, participatie en (re)integratie van kwetsbare hulpvragers.

Zij geven ondersteuning aan het gezinssysteem, aan individuele gezinsleden en hun netwerk in de vorm van educatieve begeleiding en ondersteuning op psychosociaal en psychologisch terrein. De begeleiding, ondersteuning en coaching is gericht op stabilisatie van de leefsituatie en zelfredzaamheid van cliënten. De begeleiding richt zich op het verbeteren van persoonlijke vaardigheden van de cliënt en op het aanleren van maatschappelijke en sociale vaardigheden.

Kind, jeugd en gezinssysteem
De STUT biedt begeleiding aan kinderen, ouders en ook aan het gezin in het algemeen. De begeleiding is integraal en didactisch en kan plaatsvinden bij verschillende situaties zoals thuis, op school of tijdens de vrijetijdsbesteding. De begeleiding is altijd doelgericht met oog op het behalen van vooraf bepaalde resultaten. Tijdens de begeleiding wordt bijvoorbeeld gewerkt aan emotieregulatie, sociale vaardigheden of zelfredzaamheid. De begeleider van DE STUT neemt deel aan het overleg met zorgnetwerken en samenwerkingsinitiatieven met partijen die zorg- en hulpverlening rondom het kind bieden. Zij ondersteunen de ouders die problemen ervaren met de opvoeding van hun kinderen. Ook bieden zij begeleiding en ondersteuning aan het gezinssysteem als de kinderen of de jongeren uit huis dreigen geplaatst te worden of in een gewelddadige echtscheiding zijn beland. Daarnaast helpen zij de tienermoeders en ouders met kinderen die fysieke -, cognitieve - of psychologische beperkingen hebben.

Bij DE STUT helpen ze ook jongeren met psychologische -, psychosociale -, ontwikkelings- of gedragsproblematiek binnen multiprobleemgezinnen. Ook staan ze klaar voor jongeren die ouders hebben met een beperking of ziekte en voor jongeren die in een crisissituatie terecht zijn gekomen. Verder helpen ze jongeren die problemen ervaren in het contact met hun ouders, verzorgers, opvoeders, school en leeftijdsgenoten. Dit kan vootrkomen uit identiteitsproblemen (tussen twee culturen opgroeien). Ook kunnen jongeren die problemen hebben met gezag of een fysieke -, cognitieve -, sociale - of emotionele beperking hebben bij hen terecht.

Volwassenen
De ambulante begeleiders van DE STUT bieden informatie, advies, zorg, hulp, begeleiding, coaching en ondersteuning aan volwassenen en hun netwerk. De intensiviteit van de begeleiding is afhankelijk van de hulpbehoefte van de cliënt. De begeleiding wordt op maat gegeven. De multiculturele begeleiders van DE STUT zijn professionele deskundigen, die cliënten ondersteunen in hun eigen taal. De begeleiding, ondersteuning en coaching is gericht op de stabilisatie van de leefsituatie en de zelfredzaamheid van cliënten. Hun kracht ligt in het organiseren van integrale en cultuurgebonden hulp, afgestemd op de complexe behoefte van de cliënten. Begeleiding omvat onder meer het aanleren van praktische vaardigheden. Denk aan het bijhouden van de financiën, het aangaan van sociale contacten en het maken van planningen. Maar ook het vergroten van het oplossingsvermogen behoort hiertoe.

Ouderen
Ouderen hebben vaak problemen met mobiliteit en het lichaam. Soms kampen ze met depressie, vergeetachtigheid en eenzaamheid. Het doel van individuele begeleiding is het bevorderen van zelfredzaamheid en participatie van de cliënt zodat hij zo lang mogelijk in zijn eigen leefomgeving kan blijven wonen. Hiervoor worden activiteiten uitgevoerd waarmee een cliënt wordt ondersteund bij het uitvoeren van dagelijkse levensverrichtingen en het aanbrengen en behouden van dagelijkse structuur. De begeleiders van DE STUT hebben kennis van deze problematiek en bieden passende begeleiding en ondersteuning aan de hulpvrager.

DE STUT biedt advies, begeleiding, ondersteuning en coaching aan ouderen met een functiebeperking en ouderen in sociaal geïsoleerde situaties die veelzijdige complexe hulp- en zorgvragen hebben. Deze hulpbehoeften zijn ontstaan door bijvoorbeeld achterstand in taal en in integratie, vaak in samenhang met psychische problematiek.

Aanmelding
De aanmelding voor ambulante hulpverlening wordt in het kader van Wmo, Jeugdhulp en Wlz/pgb aan DE STUT verstrekt. Deze aanmelding kan via verschillende bronnen verlopen.










Lees meer op de website

Lees meer
Doelgroep
autistische stoornis | blind/slechtziend | chronisch ziek | dementie | lichamelijke beperking | psychische problemen | verstandelijke beperking
Leeftijd
alle leeftijden
Gecontracteerd door gemeente(n) Info-icoon, toon informatie over 'Gecontracteerd door gemeente(n)'.
Amersfoort
Bezoekadres Kantoor
Computerweg 1
3821AA Amersfoort
Postadres Steintjeskreek 44
3823JR Amersfoort
Telefoon
DE STUT 033 8890596 (Kantoor)
Website www.destuthelpt.nl
E-mail
Contactpersoon
Lees meer over...
Logo Regelhulp, wegwijzer naar zor en ondersteuning
Kloppen de gegevens van deze organisatie niet (meer)? Geef een wijziging door